Dit leerjaar waren er 2 eindexamenklassen, 1 HBS-A en 1 HBS-B.

In januari 1968 een zwaar gesponsorde busreis naar Berlijn voor deze klassen.

Alle leerlingen van klas 5B slaagden voor het eindexamen

Adakkammetje 300 na Chr.

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd er eenmaal per jaar een expositie in de houten kantine van het Heldring College georganiseerd.

Een van die tentoonstellingen behelsde Indonesië. De heer Koeman (o.a. bekend van actie “ Een Ton erop”) had deze tentoonstelling georganiseerd. Ik geloof dat het 1968 was. We liepen met onze klas naar de kantine. Onderweg zag ik een  versleten kammetje met nog maar enkele tanden liggen en een paar lege  shagzakken . Ik raapte deze zaken op en in de kantine gekomen maakte ik snel een paar kaartjes: oud Adakkammetje, 300 na Chr., ik gaf het briefje een nummer: P zoveel en legde het kammetje tussen de tentoongestelde schatten. Evenals de lege shag zakken, ook een letter met de tekst: oude tabaksbuidels.

Toen we met de klas aan waren gekomen bij de door mij ingebrachte schatten begon de klas al een beetje te gniffelen. Ik zei: Meneer Koeman, dat kammetje,( en wees naar het Adakkammetje) dat lijkt me zo'n gewoon vrij nieuw kammetje, waarop de heer Koeman zei:” dat is een oud Adakkammetje”, waarop de hele klas in lachen uitbarstte. Toen zag de heer Koeman ook nog de oude tabaksbuidels en hij ontstak in grote woede gericht op mij. Ik diende onverwijld de kantine te verlaten.

De week er na kwam de heer Koeman naar mij toe en gaf hij toe dat hij het wel een goede grap vond. We hebben er samen nog eens over nagelachen toen hij bij me thuis een kop koffie kwam drinken.

Frits van Eck